Ochelari de soare in functie de forma fetei barbati

Ochelari de soare in functie de forma fetei barbati, cum sa iti alegi ochelarii de soare in functie de fizionomia fetei.

Fața ovală are nevoie de lentile care accentuează lățimea, cum ar fi ochelarii din rame pronunțate și lentile mari. 

Ochelarii care au marginile ramelor rotunde ne ajută la crearea unui balans pentru cei cu față rotundă

Fața în formă de romb necesită ochelarii cu rama ovală precum și cei cu rama pătrată ușor rotunjită pe margini. Cei care au obrajii lați sau mari și fruntea și bărbia ascuțită, întră în acestă grupă. Asigură-te că ramele nu sunt mai late decât obrajii. Poți încerca și modelul fără ramă. 

Pentru cei cu fizionomia feței mai mică alegeți modele înguste și fără rame. La fața proeminentă totul constă în proporții. Adică o față proeminentă cere o pereche de ochelari mari. În comerț se găsesc ochelari care au bratele flexibile și se mulează după forma capului. Pe lângă fizionomia feței mai trebuie luat în considerare și construcția nasului.

ochelari de soare in functie de forma fetei barbati
 Ochelari de soare in functie de forma fetei barbati:

  1. Contrastul
Forma ramei trebuie sa contrasteze cu forma fetei tale. Daca ai un chip rotund, cumpara ochelari angulari, iar daca ai o fata ovala, alege o pereche de rame cu o forma rotunda.
  1. Proportia
Ramele ochelarilor trebuie sa se afle in concordanta cu marimea fetei. Daca vrei sa cumperi ochelari de soare, acestia pot avea dimensiuni mai generoase, pentru a acoperi o parte cat mai mare a campului vizual. Cu toate acestea, un anumit tip de rame de ochelari de soare ar putea sa nu te avantajeze la fel de mult in cazul ochelarilor de vedere.
  1. Culoarea
Alege o culoare complementara infatisarii chipului tau. Ramele negre sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru a pune ochii in evidenta. In plus, cu cat contrastul intre culoarea ramelor si nuanta tenului este mai mare, cu atat ochelarii ti se vor potrivi mai mult.
  1. Forma fetei tale
Lucrurile sunt, aici, putin mai complicate.
Iata ce tipuri de rame poti sa alegi, in functie de forma fetei:


ochelari de soare in functie de forma fetei barbati poza 5

Ochelari pentru fata triunghiulara sau in forma de inima
Daca ai fruntea lata si barbia ingusta – ochelarii de tip „aviator” sau ochelarii fara rame sunt alegerea perfecta.
Ochelarii de tip aviator, precum cei de aici, sunt potriviti pentru a oferi echilibru unui chip cu fruntea lata si cu barbia ingusta, datorita formei dn partea de jos a ramelor. Si ochelarii fara rame pot fi o solutie, deoarece nu subliniaza si mai mult partea de sus a fetei.

Ochelari pentru fata patrata
Cauta modele de ochelari pentru fata patrata pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere. Astfel, ramele de ochelari pentru fata patrata sunt cele ovale sau rotunde.
Ochelarii cu ramele ovale sau rotunde inmoaie trasaturile dure ale chipului tau si ofera senzatia de alungire discreta a look-ului.

Ochelari pentru fata ingusta si prelunga
Ochelarii de soare pentru fata ingusta si prelunga (dar si ochelarii de vedere pentru fata ta) sunt cei cu rama rotunda.
Ochelarii cu rame rotunde sunt foarte potriviti pentru persoanele cu un chip ingust si alungit, deoarece ofera un contrabalans vizual pentru forma fetei tale. Cauta, totodata, niste ochelari cu brate groase, cu model, deoarece vor atrage atentia catre partea laterala a chipului tau, facandu-l sa para mai larg.

ochelari de soare in functie de forma fetei barbati 4

ochelari de soare in functie de forma fetei barbati poza 3

ochelari de soare in functie de forma fetei barbati poza 2
Ochelari pentru fata rotunda
Ochelarii de soare sau de vedere pentru fata rotunda sunt cei cu rame dreptunghiulare, cu element de legatura de alta culoare.
Ramele rectangulare creeaza senzatia unui chip alungit, iar puntea de alta culoare dintre lentile face ca ochii sa para putin mai departati.

Ochelari pentru fata trapezoidala
Ochelarii de soare sau ochelarii de vedere pentru fata trapezoidala au rame „injumatatite” sau rame „ochi de pisica”
Daca fata ta este mai ampla la barbie, alege ochelari ai caror rame sunt prezente doar in jumatatea de sus sau o pereche de ochelari cu rame in stil „ochi de pisica”, pentru a-ti imblanzi trasaturile.

Ochelari pentru fata ovala
Ochelarii pentru fata ovala sunt cei cu rame ingrosate in partea de sus.
Daca ai fata ovala si pometii obrajilor proeminenti, contrabalanseaza aceasta forma a chipului cumparand ochelari ai caror rame sunt ingrosate in partea de sus.

 Click aici, ai toate formele de Ochelari de soare in functie de forma fetei barbati.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ochelari de soare mari

Ochelari de soare iarna